Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Προσωπική ιστοσελίδα

Facebook Twitter RSS Feed 
Το μεγάλο στοίχημα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ολγα Μουσιου   
Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010 15:48

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 


Τα πανεπιστημιακά Τμήματα και τα τμήματα Τ.Ε.Ι. του Δήμου της Φλώρινας αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, είναι μοχλός οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης του τόπου μας και η παρουσία τους είναι μια ευτυχής συγκυρία για την περιοχή μας. Η δημιουργία των Τμημάτων αυτών έχει τις καταβολές της σε ορισμένες ιστορικές παραμέτρους, όπως η Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας, και οφείλεται στην έντονη επιθυμία των κατοίκων να λειτουργήσουν αυτές οι πνευματικές εστίες στο Δήμο μας, αλλά και στις σοφές πρωτοβουλίες φωτισμένων ανθρώπων της πολιτικής και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι την κατάλληλη χρονική στιγμή χειρίστηκαν με τόλμη και αποφασιστικότητα τα θέματα αυτά και τα διεκπεραίωσαν με επιτυχία.
Η ύπαρξη πανεπιστημιακών Τμημάτων σε ένα Δήμο της περιφέρειας, όπως ο Δήμος Φλώρινας, εκτός από ένα ξεχωριστό προνόμιο, αποτελεί ταυτόχρονα μια πρόκληση για την εκάστοτε Δημοτική αρχή. Οι εξελίξεις τρέχουν και οι αλλαγές στις αναπτυξιακές υποδομές πρέπει να είναι ανάλογες.
Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όσο κι αν μας δυσαρέστησε η απώλεια της έδρας του, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Φλώρινα θα πρέπει να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί από την ανάπτυξη του νέου Πανεπιστημίου, με την αυτοπεποίθηση μιας περιοχής που διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και υπερτερεί έναντι άλλων σε υποδομές και προϋποθέσεις. Και, ασφαλώς, δεν υπάρχει Φλωρινιώτης που να μην προσυπογράφει την ανάπτυξη της μικρής Πανεπιστημιούπολης της πόλης μας, που είναι ο πνεύμονας της κοινωνικής, της πνευματικής και της οικονομικής ζωής του τόπου μας.
Θα περίμενε κανείς ότι η Δημοτική αρχή της Φλώρινας θα πρωτοστατούσε σε μια τέτοια προσπάθεια, μια που τα ανώτερα και ανώτατα Τμήματα αναπτύσσονται στους κόλπους του Δήμου μας, και θα έπαιρνε γενναίες πρωτοβουλίες που αφορούν το θέμα του πανεπιστημίου, χαράσσοντας τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου με όραμα σε βάθος χρόνου, και θα επιδίωκε διακαώς τη συνεργασία με τους ιθύνοντες και την παραχώρηση διευκολύνσεων, ώστε να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία νέων Τμημάτων.
Δυστυχώς, όμως, όχι μόνο πρωτοβουλίες με όραμα δεν είδαμε ως τώρα, αλλά διαπιστώνουμε και μια αρνητική αντιμετώπιση στις προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του νέου πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρόταση παραχώρησης μέρους του πρώην στρατοπέδου Τάγαρη, το οποίο πρόσφατα περιήλθε ξανά στη δικαιοδοσία του Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα έχει σχολιαστεί από τον τοπικό Τύπο και είναι γνωστό σχεδόν σε όλους. Συζητήθηκε το Μάιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από πρότασή μου, όπου ο Δήμαρχος επικαλέστηκε αφενός ότι ο Δήμος δε διαθέτει περίσσευμα χώρων και αφετέρου ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο συγκεκριμένο αίτημα για παραχώρηση χώρου.
Τη Δευτέρα, 26-7-2004, μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Φλώρινας, κ.κ. Θεόκλητος, οι δύο βουλευτές του νομού, κ. Ν. Κορτσάρης και κ. Γ. Λιάνης, ο Νομάρχης, κ. Ι. Στρατάκης, οικοδεσπότης της συνάντησης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Σ. Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Γ. Λιάσης, ως εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας, Νομαρχιακοί σύμβουλοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών μας Τμημάτων, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και ενδιαφερόμενοι για το θέμα πολίτες.
Στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Χ. Μασσαλάς, παρουσίασε τις προτάσεις της Επιτροπής για την περαιτέρω ανάπτυξη του νέου πανεπιστημίου και υπέβαλε ενδιαφέρουσες προτάσεις φέρνοντας την τοπική μας κοινωνία προ των ευθυνών της. Διευκρίνισε την ανάγκη εξεύρεσης χώρων για τις νέες υποδομές του Τμήματος Καλών Τεχνών, τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου, τη δημιουργία Κέντρου πιστοποίησης τοπικών προϊόντων, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Συλλόγου φίλων του πανεπιστημίου και τη σημασία της συντονισμένης συνέργειας και δράσης όλων των τοπικών φορέων και των πολιτών με άξονα ένα συλλογικό όραμα, αυτό της διεύρυνσης της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι, που αναφέρθηκαν προηγούμενα, τοποθετήθηκαν θετικά στις προτάσεις του κ. Μασσαλά, με προεξάρχοντες  το Μητροπολίτη, τους δύο βουλευτές, οι οποίοι επέδειξαν μια υποδειγματική σύμπνοια και επιβεβαίωσαν την αγαστή συνεργασία τους για το θέμα, και το Νομάρχη Φλώρινας. Εκτός αυτού του κλίματος της συνεργασίας παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, επιδεικνύοντας μια επιφυλακτικότητα που δε συνάδει με τις εξαγγελίες της Δημοτικής αρχής για συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου. Ο κ. Παπαναστασίου για άλλη μια φορά επικαλέστηκε την έλλειψη χώρων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και ως εκ τούτου εξέφρασε έμμεσα την αδυναμία παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου στο Πανεπιστήμιο.
Το θέμα αυτό, όμως, είναι ζωτικής σημασίας την περίοδο αυτή, γιατί εντός δεκαημέρου, όπως είπε ο κ. Μασσαλάς, θα πρέπει να υποβληθούν οι προτάσεις για την επέκταση των πανεπιστημιακών υποδομών και θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους δημότες ότι πρόκειται για μια επένδυση που ξεπερνάει τα 25 εκατ. ευρώ, με σπουδαίες αναπτυξιακές προοπτικές για το Δήμο μας.
Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η Φλώρινα βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να επωφεληθεί από όλα αυτά τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη παραχωρώντας τις κατάλληλες εδαφικές εκτάσεις. Μεγαλύτερη ευκαιρία από αυτή δεν έχει παρουσιαστεί για την περιοχή μας. Για αυτό και όλοι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εξετάσουμε το θέμα της παραχώρησης των εκτάσεων που μας ζητούνται από τη Διοικούσα Επιτροπή με ευρύτητα πνεύματος και με διορατικότητα.
Θεωρώ ότι η επιφυλακτική στάση του Δημάρχου, κ. Σ. Παπαναστασίου, οφείλεται σε μια κακώς εννοούμενη αντίληψη για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου. Όλοι οι δημότες και οι αιρετοί εκπρόσωποί τους σεβόμαστε την περιουσία του Δήμου μας. Γνωρίζουμε καλά ότι σε ανύποπτους χρόνους υπήρξαν κακοδιαχειριστές που σκόρπισαν με επικίνδυνη «απλοχεριά» πολύτιμες εκτάσεις-φιλέτα, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας σήμερα να βρίσκεται στη δεινή θέση να μη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε μια στείρα αντίληψη διαφύλαξης των εκτάσεων του Δήμου και επιδεικνύει μια κακώς εννοούμενη υπευθυνότητα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις υπόλοιπες παραμέτρους.
Το επιχείρημα του Δημάρχου ότι ο Δήμος έχει ανάγκη το χώρο του στρατοπέδου για την αποθήκευση των μηχανημάτων του δεν είναι καθόλου ισχυρό. Άλλωστε, όσοι ασχολούμαστε με τα δημοτικά γνωρίζουμε καλά ότι οι ανάγκες ενός Δήμου δεν εξαντλούνται ποτέ. Το θέμα είναι ποιες είναι οι προτεραιότητες για μια Δημοτική αρχή και πώς ιεραρχούνται οι ανάγκες και ποιοι είναι οι στόχοι για την ανάπτυξη της περιοχής. Υπάρχει στα σχέδια της Δημοτικής αρχής κάποια αναπτυξιακή πρόταση για το συγκεκριμένο μέρος; Αν ναι, ο Δήμαρχος οφείλει να την κοινοποιήσει στους συνδημότες του, ώστε να φανεί ποια πρόταση διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μακροπρόθεσμα.
Είναι κοινή πεποίθηση όλων μας ότι το μέλλον της Φλώρινας συναρτάται άμεσα με την ανάπτυξη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το θέμα είναι τόσο σημαντικό, ώστε ο Δήμος μας πρέπει να προσφέρει όχι από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημά του. Και αυτό πρέπει να γίνει με τη συναίνεση και την πίεση όλων των κοινωνικών ομάδων (επαγγελματίες, επιστήμονες, φορείς, σύλλογοι, κ.λ.π.) του Δήμου μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η γειτονική μας Κοζάνη και όλες οι περιφερειακές πόλεις που έχουν πανεπιστήμια προσφέρουν «γην και ύδωρ» προκειμένου να προσελκύσουν τα Τμήματα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. στον τόπο τους. Ακόμα και το δικό μας Αμύνταιο, δια στόματος του Δημάρχου κ. Λιάση, που «έκλεψε την παράσταση» στη συνάντηση με τις θέσεις του, παρουσιάστηκε σε πλήρη ετοιμότητα, με έτοιμη μελέτη και όλους τους κατάλληλους χώρους διαθέσιμους.
Η εξεύρεση εδαφικής έκτασης είναι η βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός νέου Τμήματος, γιατί, όπως ανέφερε ο κ. Μασσαλάς,  κανένα κονδύλιο που αφορά τις υποδομές δε διατίθεται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την αγορά γης. Αυτό πρέπει να είναι μέλημα της κάθε τοπικής κοινωνίας. Και η δική μας κοινωνία πρέπει να αποφασίσει τι επιθυμεί για το μέλλον της: μια ανεπτυγμένη πανεπιστημιούπολη ή μια καλή αποθήκη για τα μηχανήματά της;
Ενόψει αυτού του ζητήματος που επείγει, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καταθέτουμε πρόταση για τη διενέργεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την παραχώρηση χώρου στο νέο πανεπιστήμιο με σκοπό τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και υποδομών. Στη συνεδρίαση αυτή καλούμε να παρευρεθούν εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας, οι βουλευτές μας, οι αιρετοί άρχοντες, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, εκπρόσωποι κομμάτων, επαγγελματικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων, επιστημονικών ενώσεων, κοινωνικών φορέων και όσοι δημότες θεωρούν ότι τους αφορά το θέμα,  ώστε από κοινού να επιλέξουμε την πιο συμφέρουσα για τον τόπο μας λύση να απεγκλωβίσουμε το Δήμαρχο από τις ως ένα σημείο δικαιολογημένες επιφυλάξεις του και να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.
Σε καμιά περίπτωση το ζήτημα αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικρόψυχης αντιπαράθεσης, αλλά να τεθούν όλες οι διαστάσεις του με νηφαλιότητα, σύνεση και προοπτική, ώστε να παρθεί η καλύτερη απόφαση. Μια απόφαση που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ζήτημα μόνο ενός ανδρός, αλλά θα πρέπει να είναι συλλογική και να εκφράζει την πραγματική βούληση και το αναπτυξιακό όραμα της τοπικής μας κοινωνίας.
 
Το Πανεπιστήμιο με τις πολλαπλές πνευματικές του δραστηριότητες διαδραματίζει έναν καταλυτικό ρόλο στη φυσιογνωμία και την πρόοδο της Φλώρινας, για αυτό και για μας τους Φλωρινιώτες η ευημερία και η ανάπτυξή του είναι πρώτη προτεραιότητα και δεν μπορώ  να μην αδράξω την ευκαιρία να ομολογήσω εδώ ενώπιον της καρδιάς της Πανεπιστημιακής κοινότητας ότι η πόλη μας οφείλει να λειτουργεί απέναντι στο Πανεπιστήμιο με υποστηρικτικότητα, προστατευτικότητα και γενναιοδωρία.
 
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, που είναι και δικά μας παιδιά, δίνουν παλμό και ζωντάνια στην καθημερινότητά μας και την χρωματίζουν με τη λάμψη των ονείρων τους. Σε αυτή την ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίοδο της φοιτητικής τους ζωής, που βιώνουν την κοινωνικοποίηση της χειραφέτησης και της πολιτικοποίησης, η πραγματοποίηση πνευματικών εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και περιεχόμενο εξαιτίας της αισθητικής και της ψυχαγωγικής της διάστασης.
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Δημοτική Σύμβουλος Φλώρινας

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας 13-6-2005

Προτάσεις- Ερωτήσεις


Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Δημοτική Σύμβουλος

 


1. Αφορμή για την πρόταση που ακολουθεί είναι η εξαιρετική επιτυχία της συμπατριώτισσάς μας Ιωάννας Χρήστου, που για δεύτερη φορά κατάφερε να καταταγεί στην 8άδα των τελικών του παγκοσμίου Κυπέλλου του ξίφους μονομαχίας (7η θέση στο Γκραν-Πρι της Βαρκελώνης, 3η θέση στην Αθήνα).
Η Φλώρινα είναι οπωσδήποτε περήφανη για τις επιτυχίες της Ιωάννας και όλων των αθλητών που κατά καιρούς καταξιώνονται σε αθλητικούς αγώνες. Δεν αρκούν, όμως, οι έπαινοι και τα καλά λόγια. Ο Δήμος Φλώρινας θα πρέπει να υποστηρίξει ενεργά τους νεαρούς δημότες του, οι οποίοι διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους στο χώρο του αθλητισμού και τιμούν με τις επιτυχίες τους την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Προτείνω ως ελάχιστη συνδρομή την επιχορήγηση μιας αθλήτριας και ενός αθλητή ετησίως με το ποσό των 5.000 ευρώ τον καθένα. Είναι γνωστό ότι οι αθλητές χρειάζονται επίπονη, πολύχρονη  και πολυέξοδη προετοιμασία και θα πρέπει στο διάστημα αυτό να έχουν την αρωγή και τη συμπαράσταση της πολιτείας και του τόπου της καταγωγής τους. Η επιλογή των αθλητών μπορεί να γίνει από επιτροπή με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Φυσικής Αγωγής Νομού Φλώρινας, κ. Χ. Μιχαηλίδη, με κριτήρια συγκεκριμένα και να συνεπάγεται ορισμένες συμβολικές προαιρετικές υποχρεώσεις του/της αθλητή/τριας, π.χ. να αναγράφεται στη στολή του ο λογότυπος του Δήμου Φλώρινας ή να συμμετέχει ο/η αθλητής/τρια σε μια εκδήλωση του Δήμου τιμητικά, κλπ.
 
2. Σχετικά με το 10ο Θέμα, είναι αυτονόητο ότι τα καταπράσινα βουνά μας με τα πυκνά δάση τους, τα οποία βρίσκονται κάθε θερινή περίοδο σε υψηλό κίνδυνο από πιθανές εκδηλώσεις πυρκαγιών, είναι ανεκτίμητα στολίδια του Δήμου μας. Κατά συνέπεια, η πρόληψη των  πυρκαγιών, που  εκτός από την καταστροφή των δασών επιβαρύνουν το περιβάλλον, μολύνουν την ατμόσφαιρα, επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα και μεταβάλλουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, θα πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους της καλοκαιρινής περιόδου.
Ποια μέτρα πυρασφάλειας προτίθεται να πάρει ο Δήμος μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών; Συγκεκριμένα:
 • Αν υπάρχει έλεγχος της χωματερής και φύλαξη των χώρων μεταφόρτωσης απορριμάτων
 • Αν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δασικής Υπηρεσίας
 • Πώς έχουν αξιοποιηθεί τα σχετικά κονδύλια που διατέθηκαν στους Ο.Τ.Α. από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (30.000 ευρώ από τα 674.000 ευρώ που προορίζονται για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με δήλωση του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Α. Λεούδη στις 2-6-2005 σε σχετική σύσκεψη, εφημ. Βήμα της Φλώρινας, 4-6-2005)
 • Αν έχει οργανωθεί δασοπροστασία με περιπόλους, με σύστημα ταχείας επισήμανσης πυρκαγιών και έγκαιρης προειδοποίησης και αν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες
 • Αν δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες προστασίας του δάσους
 • Αν παρακολουθείται καθημερινά του Ημερήσιο Δελτίο Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών από το site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), κλπ.
 
3. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας παρατηρείται ότι καλούμαστε σε αρκετές περιπτώσεις να εγκρίνουμε εκ των υστέρων δαπάνες, που αφορούν συνδιοργανώσεις του Δήμου με Συλλόγους, οργανώσεις, φορείς, κλπ., χωρίς να έχει προηγηθεί η προέγκριση των δαπανών αυτών από το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων. Αυτή η αντίστροφη τακτική, η οποία ακολουθείται με συνέπεια με μια αύξουσα τάση στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αντιδεοντολογική και παράνομη, γιατί:
 • Ø Αντιστρατεύεται τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο είναι το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων και πρέπει από αυτό να απορρέει κάθε δράση και απόφαση.
 • Ø Υποτιμάει το ρόλο των Συμβούλων, οι οποίοι έρχονται απλά να επικυρώσουν την πολιτική που ασκεί ο Δήμαρχος και είναι αναγκασμένοι να συμφωνήσουν εφόσον τα έξοδα έχουν ήδη γίνει.
 • Ø Αναδεικνύει το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους σε παντοκράτορες και μοναδικούς υπεύθυνους για τη λήψη των αποφάσεων, αφού αρκεί οι αιτούντες τη συνδιοργάνωση να διασφαλίσουν τη διαβεβαίωσή τους. Όμως η δημοκρατική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαιτεί τη λήψη πλειοψηφικών αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 • Ø Υποδηλώνει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που διανύει το 3ο έτος της, μια ανεπίτρεπτη προχειρότητα και μια ανοργανωσιά, εφόσον είναι φανερό ότι οι περισσότερες από τις συνδιοργανώσεις είναι επί χρόνια καθιερωμένες και δεν προκύπτουν έκτακτα, ώστε να υπάρξει ανοχή από το Σώμα.
 • Ø Και τι γίνεται στην περίπτωση που δεν θα εγκρίνει τελικά το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων τις δαπάνες;
Η ένστασή μου δεν έχει να κάνει με την ουσία των συνδιοργανώσεων, αλλά με τη διαδικασία, η οποία είναι σημαντική και ουσιαστική για τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για το λόγο αυτό θεωρώ ότι το φαινόμενο της σημερινής συνεδρίασης δεν θα πρέπει να επαναληφθεί, αντίθετα, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να οργανώσει πιο συστηματικά τις υποχρεώσεις της και να κοινοποιήσει στους ενδιαφερόμενους για συνδιοργανώσεις την έγκαιρη υποβολή των  αιτημάτων τους με στόχο την τήρηση των απαιτούμενων νόμιμων διαδικασιών.
 
4. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του καλοκαιριού
Το χρονικό αυτό διάστημα οργανώνεται το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του καλοκαιριού, για τις οποίες κάθε χρόνο γίνεται πολύς λόγος εκ των υστέρων. Ως μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας θεωρώ τον εαυτό μου συνυπεύθυνο για την ποιότητα των εκδηλώσεων και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία των γιορτών που διοργανώνει ο Δήμος μας. Είναι γεγονός ότι έχουμε παραμείνει στην παραδοσιακή οργάνωση της εβδομάδας πολιτιστικών του Αυγούστου, απογυμνώνοντας όλο την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου και ιδίως του καλοκαιριού από εκδηλώσεις. Επίσης, η φιλοσοφία της πολιτιστικής εβδομάδας του Αυγούστου παραμένει η ίδια εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να ακούγονται δυσμενή σχόλια από πολλούς μετά το τέλος των εκδηλώσεων. Επειδή η συζήτηση για τα Πολιτιστικά είναι προφανώς μακροσκελής, αφορά όλους τους συνδημότες μας και απαιτεί χρόνο, προτείνω να ορίσουμε μια έκτακτη συνεδρίαση με αυτό το θέμα, ώστε να συζητηθεί εκτενώς και να υποβληθούν έγγραφες συγκεκριμένες προτάσεις για τη διοργάνωση των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Ο πολιτισμός θα πρέπει να είναι σημείο σύγκλισης και συνεργασίας όλων μας και ο Δήμος θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος σε καινοτόμες επιλογές και εναλλακτικές προτάσεις που θα σφραγίζονται από την ποιότητα και την πρότυπη και υποδειγματική συνεισφορά στην περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

   
                         
ΑΙΤΗΣΗ
Των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Φλώρινας
που προσυπογράφουν
 
ΘΕΜΑ
 
«Σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου»
   
Προς
Τον κ. Χ. Μιχαηλίδη,
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
 
1. κ. Σ. Παπαναστασίου,
Δήμαρχο Φλώρινας
2. Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους
       
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Ζητούμε τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη συζήτηση για την επικείμενη μείωση των εισακτέων στα Τ.Ε.Ι. Φλώρινας σύμφωνα με τα νέα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας (βάση εισαγωγής το 10) και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο γεγονός που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην τοπική μας κοινωνία.
Στη συνεδρίαση θεωρούμε απαραίτητο να κληθούν το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε., του Εμπορικού Συλλόγου και οι επαγγελματικοί σύλλογοι και τα Σωματεία της περιοχής.
 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 

 

 

 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δήμος Φλώρινας Το μεγάλο στοίχημα
Διαφήμιση

Στατιστικά

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 166
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 535046