Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Προσωπική ιστοσελίδα

Facebook Twitter RSS Feed 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ολγα Μουσιου   
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 09:08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών

του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών Φλώρινας»

 

Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και ο Διευθυντής του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, κ. Σάκης Γυμνόπουλος, διοργάνωσαν κοινή συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών του Σχολείου την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00 – 20:30 μμ., στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών.
Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», και είχε σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο σπουδαιότερων πόλων της ανατροφής, της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών.
Προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Διευθυντή του Σχολείου, κ. Σάκη Γυμνόπουλου, και ακολούθησε σύντομη εισήγηση από τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, για το πλαίσιο συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας, τις προϋποθέσεις μιας γόνιμης και καλής συνεργασίας μεταξύ δασκάλου και γονιών και την επικέντρωση στον κοινό στόχο της αγωγής και της μόρφωσης των παιδιών μας, ο καθένας μας μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τους εκπαιδευτικούς στόχους της σχολικής χρονιάς που διανύουμε στα σχολεία της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, επισημάνθηκε η σημασία της δημιουργίας Σχολής Γονέων για την ενίσχυση του ρόλου των γονιών και κατατέθηκαν προτάσεις επιμόρφωσης των γονέων σε θέματα ανατροφής και υποστήριξης των παιδιών τους.
Κατόπιν, υποβλήθηκαν ερωτήματα σχετικά με θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους γονείς των μαθητών και αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων. Η συμμετοχή των γονέων ήταν ενθουσιώδης και κατατέθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Επίσης, οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη λειτουργία του νεοσύστατου συγχωνευμένου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, υπογραμμίζοντας και τη σημασία μιας συστηματικής και θεσμοθετημένης επικοινωνίας των γονέων με τους εκπαιδευτικούς.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, πολλοί γονείς από τις Κάτω Κλεινές και τα γειτονικά χωριά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Κλεινών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύκλου ενημέρωσης των γονέων για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και τη σχολική ζωή με σκοπό τη συνέχιση της αγαστής συμπόρευσης των εκπαιδευτικών και τους γονείς, με στόχο την κοινή τους δράση προς όφελος των παιδιών και τη διαρκή βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας.Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών

 Ισαάκ Γυμνόπουλος

 

Η Σχολική Σύμβουλος

1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 14:05
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Γενικά ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαφήμιση

Στατιστικά

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 166
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 535049