Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Προσωπική ιστοσελίδα

Facebook Twitter RSS Feed 
Επέτειος Όλγας Μούσιου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ολγα Μουσιου   
Τετάρτη, 18 Αύγουστος 2010 14:20

 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας,
 
Είναι εξαιρετική τιμή και χαρά για μένα και τον άντρα μου να βρισκόμαστε απόψε εδώ μαζί σας για να μοιραστούμε τη χαρά της ονομαστικής μου γιορτής, αλλά και την επέτειο της 10ετούς συμμετοχής μου στα κοινά της Φλώρινας. Τα 10 αυτά χρόνια που είναι για μένα ένας διαρκής προσωπικός και συλλογικός αγώνας. Ένας αγώνας που μου χάρισε πλούσιες εμπειρίες, που με «ζύμωσε» με την τοπική μας κοινωνία, με όλους σας, και που μας έφερε εγγύτερα τον έναν προς τον άλλον.
 
Στην αποψινή μας συνάντηση, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια κατάθεση ψυχής για τα όσα βίωσα το διάστημα αυτό των 10 χρόνων. Οι κόποι που έχω καταβάλει είναι ελάχιστοι μπρος στην αμέριστη αγάπη και την εκτίμησή σας προς το πρόσωπό μου, μπρος στις πολλές εγκάρδιες εκφράσεις αποδοχής και συμπάθειας και τις αμέτρητες εκδηλώσεις υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Πολύτιμα βιώματα που κάνουν για μένα τον αγώνα αυτόν μια συγκλονιστική εμπειρία.
 
Σας ευχαριστώ, λοιπόν, που με τιμάτε με την παρουσία σας απόψε, σας ευχαριστώ όλους θερμά και χαιρετίζω τον καθένα σας ξεχωριστά. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και αναπληρώτρια του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Πολιτισμού, την Φλωρινιώτισσα αγωνίστρια Θούλη-Χρυσάνθη Σιδηροπούλου, τον Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Φλώρινας Βασίλη Μαύρου και τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ που παρευρίσκονται, καθώς και τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας τον γιατρό Παντελή Αργυριάδη.
 
Τους φίλους δημοσιογράφους, τους Προέδρους Συλλόγων και Σωματείων, με ιδιαίτερη μνεία στο Σύλλογο των ΑμεΑ και στο Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία, τον εκλεκτό πανεπιστημιακό και σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Σταυριανό, την κ. Ζαχαρούλα Χάσου, Πρόεδρο, και τα μέλη του Τμήματος Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας, τους αγαπημένους μου συναδέλφους και όλους τους φίλους που έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Φλώρινας.
 
Σας εκφράζω, την αμέριστη χαρά μου για την παρουσία πολλών νέων ανθρώπων, γιατί αυτό αποτελεί ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Όταν οι νέοι δείχνουν ενδιαφέρον για τον τόπο τους, για τα πολιτικά δρώμενα, για τα κοινά, ανθίζει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Οι νέοι άνθρωποι είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, είναι η προωθητική δύναμη για την κοινωνία της δημιουργίας, και για μια πολιτική της ανθρωπιάς.
 
Επίσης, επιθυμώ να απευθύνω τον πιο εγκάρδιο χαιρετισμό μου στις κυρίες που παρευρίσκονται απόψε, αλλά και σε όλες τις γυναίκες της Φλώρινας, που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουν τη συμμετοχή μου στα κοινά με ενθουσιασμό και ξεχωριστή αγάπη. Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι η γυναικεία συμμετοχή στην πολιτική ζωή μπορεί να συμβάλει, ώστε να επαναπροσδιοριστούν πολιτικές προτεραιότητες, να τεθούν νέα θέματα στην πολιτική ατζέντα και να δοθούν νέες προοπτικές σε βασικά πολιτικά θέματα.
 
Χαιρετίζω, τέλος, και όσους είτε για ανυπέρβλητους λόγους απουσιάζουν απόψε, είτε απολαμβάνουν τις διακοπές τους, και με τηλέφωνα και μηνύματα εξέφρασαν τις ευχές τους, καθώς και τους διαδικτυακούς φίλους του facebook. Μια γλυκιά αγκαλιά στα παιδιά μου που απόψε μου λείπουν πολύ!
 
Αγαπητοί μου φίλοι,
ο καθένας μας στην προσωπική του διαδρομή οφείλει πολλά σε πολλούς. Θα περιοριστώ απόψε να κάνω σύντομες αναφορές σε πρόσωπα σημαντικά στη ζωή μου. Θα ξεκινήσω από την οικογένειά μου που υφίσταται αδιαμαρτύρητα όλα αυτά τα χρόνια τις συνέπειες μια πλούσιας κοινωνικής δράσης σε βάρος πολλές φορές της οικογενειακής φροντίδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπημένο μου συνοδοιπόρο στη ζωή και στην πολιτική, τον Μιχάλη Μυλωνά, τα παιδιά μου, Θωμά και Δημήτρη, τους γονείς, τα αδέρφια και τους συγγενείς μου για τη συμπαράστασή τους.
 
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην μεγάλη μου οικογένεια, στους συναδέλφους μου ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, που χωρίς τη δική τους αρωγή και εμπιστοσύνη δεν θα είχα καταφέρει τίποτα, και σε όλους τους φίλους της καρδιάς, της ζωής και της πολιτικής διαδρομής μου.
 
Ευχαριστώ δημόσια για άλλη μια φορά τον Χρήστο Αλεμπάκη, τον άνθρωπο που με ανέδειξε στην πολιτική ζωή της Φλώρινας και που για μένα είναι πάντα ο φάρος των αξιών μου. Ο Χρήστος ο Αλεμπάκης, ένας εντιμότατος άνθρωπος, ως Δήμαρχος Φλώρινας πρόσφερε την πιο μεγάλη ανάσα ζωής στην τοπική μας κοινωνία και άφησε πίσω του ένα έργο πνοής που όλοι το αναγνωρίζουν και τον εκτιμούν για αυτό. Τον τιμώ σήμερα για άλλη μια φορά και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του.
 
Πολλά εγκάρδια ευχαριστώ στους φίλους και τις φίλες που συντάχτηκαν στο πλευρό μου και με τον Συνδυασμό «Φλώρινα-Όμορφος Δήμος» δώσαμε τον ωραίο αγώνα των Δημοτικών εκλογών του 2006. Ξεχωριστή αναφορά θα κάνω πάντα στον Αλέκο Αλεξανδρίδη, ένα πολύτιμο συνεργάτη, έναν άνθρωπο-σύμβολο πολιτικού αγώνα και ανιδιοτέλειας, έναν οραματιστή για μια  ευημερούσα Φλώρινα και μια δίκαιη κοινωνία, που μας χαμογελά απόψε από τη γειτονιά των αγγέλων.
 
Αδερφικοί φίλοι και άριστοι συνεργάτες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν και απαρτίζουμε μαζί τη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, ο Γιάννης Μουρατίδης, η Αλέκα Κεβρεκίδου-Αλεξανδρίδου, ο Παύλος Μάγγος και ο Τέλης Γεωργιάδης. Σήμερα με την ανατύπωση των παρεμβάσεών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο σας παρουσιάζουμε έναν συνοπτικό απολογισμό των προτάσεων μας και της αντιπολιτευτικής μας δραστηριότητας, και καταθέτουμε το στίγμα της παρουσίας και της λειτουργίας μας στο Δήμο της Φλώρινας, με στόχο να συμβάλουμε και εμείς στην πρόοδο του τόπου μας.
 
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ειλικρινά και τον Πρόεδρο του Κινήματός μας, τον Γιώργο Παπανδρέου, που άλλαξε τον ρου της πολιτικής μου διαδρομής με ένα τηλεφώνημά του το βράδυ της 2ης Κυριακής των Δημοτικών εκλογών. Τη βραδιά εκείνη μέσα σε μια τραγική κατάσταση μετά την ήττα, ήρθε το απρόσμενο τηλεφώνημα από τον Γιώργο Παπανδρέου, σαν μια εξαιρετικά ανθρώπινη παρέμβαση να μου υπενθυμίσει ότι η πολιτική δεν έχει μόνο σκληρή όψη, αλλά είναι μια συλλογική πράξη αλληλεγγύης και συμπόρευσης.
 
Μου απέδειξε ότι υπάρχει και η άλλη κατηγορία των πολιτικών που κινούνται με ανθρωπιά, ευαισθησία και συναισθάνονται τις ανάγκες του καθενός σαν να ήταν δικές τους. Ένας τόσο ανθρώπινος πολιτικός είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας οραματιστής ηγέτης, που το ήθος του είναι η στιβαρή εγγύηση για την υλοποίηση όλων των προγραμματικών του δεσμεύσεων. Τον ευχαριστώ, γιατί με εμπιστεύτηκε σε δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και με στήριξε με την προσωπική του παρέμβαση.
 
Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά εσάς τους δημοσιογράφους για την απλόχερη προβολή όλων των δραστηριοτήτων μου και την ανιδιοτελή δημοσίευση των κειμένων μου, που δίνει «σάρκα και οστά» στον αγώνα μου. Οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες των Μ.Μ.Ε. της Φλώρινας και της περιφέρειάς μας ακολουθούν μια πορεία ξεχωριστή, καθένας με τη δική του «γραμμή», αλλά με ένα κοινό ήθος, με τοπικιστική συνείδηση και ανθρωπιά, πέρα από τα διαπλεκόμενα των κεντρικών μέσων επικοινωνίας.
 
Ευχαριστίες στις καθημερινές εφημερίδες ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΟΛΙΤΗΣ και ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ της Πτολεμαΐδας, στις εβδομαδιαίες εφημερίδες ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΕΘΝΟΣ, ΗΧΩ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, στις αθλητικές ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ και GOAL και στο περιοδικό ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Τιμής ένεκεν θα διανείμω σε φίλους ανατύπωση των δημοσιευμάτων μου στα παραπάνω έντυπα.
 
Ξεχωριστή ευγνωμοσύνη στο ΡΑΔΙΟ ΛΕΧΟΒΟ, το «δικό μας» ραδιόφωνο, τη φωνή της Δυτικής Μακεδονίας, που είναι πάντα «ανοιχτό» σε παρεμβάσεις και τοποθετήσεις και πολλά «ευχαριστώ» στα κανάλια της Δυτικής Μακεδονίας FLASH και WEST που δίνουν τον καθημερινό αγώνα της τηλεοπτικής ενημέρωσης.
 
Ευχαριστώ θερμά τους πολίτες της Φλώρινας που στο πρόσωπό μου έχουν κάνει πολλές σημαντικές υπερβάσεις: υπερβάσεις κομματικές,  ιδεολογικές, αλλά και υπερβάσεις που έχουν να κάνουν με τη γυναικεία υποψηφιότητά μου, αποδεικνύοντας ότι ο Φλωρινιώτικος λαός είναι προοδευτικός και παραδοσιακός ταυτόχρονα. Αγαπητοί φίλοι, σας χρωστάω τα μέγιστα και σας ευγνωμονώ για αυτό.
 
Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη αναφορά στους πολιτικούς που μου έστειλαν τις ευχές τους. Ευχαριστώ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη, Γιάννη Βλατή, Φίλιππο Πετσάλνικο, Χάρη Καστανίδη και Μιχάλη Καρχιμάκη, τον βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Νομάρχη Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, αλλά και τους «δικούς» μας Φλωρινιώτες, τον γιατρό και πολιτικό Μιχάλη Λιάκο, τον εκλεκτό φίλο καθηγητή Γιώργο Γρούιο και πολλούς καθηγητές του Π.Τ.Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης και Φλώρινας.
 
Φίλες και Φίλοι,
Βρίσκομαι αδιάλειπτα, όλα αυτά τα χρόνια κοντά σας, με πολλές κοινωνικές, πολιτικές και επιστημονικές δράσεις. Ζούμε και αναπνέουμε τον ίδιο φλωρινιώτικο αέρα, μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και η λαχτάρα για το καλύτερο μέλλον της Φλώρινας και αφουγκραζόμαστε ο ένας τα προβλήματα του άλλου. Μέσα στο καμίνι των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, των ιδεολογικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, έχουμε σφυρηλατήσει ακατάλυτους δεσμούς με όλους σας.
 
Σε αυτή την πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με την τοπική μας κοινωνία έχω γευτεί απλόχερα τη συμπάθεια και την εκτίμησή σας και η αποψινή συγκέντρωση είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης σε ανεξαργύρωτα συναισθήματα και πράξεις.
 
Εδώ στα «κράσπεδα του ακριτικού Ελληνισμού» δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την επιβίωση και τη συλλογική αναζήτηση της ευτυχίας. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον μεγάλο αγώνα για τη Φλώρινα με τους ανοιχτούς ορίζοντες, τα ανοιχτά σύνορα, τους μεγάλους οδικούς άξονες που θα μας φέρουν πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα Βαλκάνια, με τα ζωοφόρα φράγματα και τα μεγάλα έργα υποδομής.
 
Μαζί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη Φλώρινα της γνώσης και της καινοτομίας, που θα έχει ως αέναη δύναμη το ισχυρό Πανεπιστήμιό της και τα ελκυστικά Τμήματα Τ.Ε.Ι.
 
Για τη Φλώρινα του εναλλακτικού τουρισμού, με τις πεντακάθαρες λίμνες και τα πυκνά δάση, για τη Φλώρινα του πλούσιου πολιτισμού που αναδύεται μέσα από τα βάθη των αιώνων.
 
Για τη Φλώρινα με τους ισχυρούς Δήμους, που θα είναι καθοριστικός παράγοντας όλης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ενεργειακό κέντρο με ποιότητα ζωής και περιβαλλοντικούς όρους.
 
Για τη Φλώρινα με τις ανθηρές επιχειρήσεις, τα πιστοποιημένα προϊόντα, τους ενημερωμένους αγρότες, τους εργαζόμενους νέους, και με τους πολίτες που ζουν με αξιοπρέπεια και άνεση.
 
Για τη Φλώρινα που έχει ως πρόταγμα την κοινωνική αλληλεγγύη και την ισότητα των φύλων, που είναι ο τόπος της οικογένειας που ευημερεί, η ζεστή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη και μέριμνα, τους ανθρώπους με αναπηρία και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
 
Για τη Φλώρινα της ομοψυχίας, της ομόνοιας, των λυτρωτικών υπερβάσεων, τη Φλώρινα Πύλη των Βαλκανίων και πρωτεύουσα της Βαλκανικής ενδοχώρας.
 
Σας καλώ όλους, τώρα που πνέουν με ορμή «οι άνεμοι της αλλαγής» να μην «χτίσουμε τοίχους» για να περιχαρακωθούμε στην εσωστρέφειά μας, αλλά να «χτίσουμε ανεμόμυλους» για να μετατρέψουμε όλη αυτή τη δυναμική, όλο αυτό το απόθεμα γνώσης και πολιτικής εμπειρίας που διαθέτουμε ως πολίτες σε θετική ενέργεια με εξαιρετικά ευεργετικές συνέπειες για το μέλλον της Φλώρινας και για το μέλλον της χώρας μας.
 
Στους μεγάλους αγώνες για το καλύτερο μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε θα είμαι πάντα παρούσα, δίπλα σας, με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στα όνειρα των νέων γενεών και με στόχο να κάνουμε την Φλώρινα της ζωής μας τόπο ανάπτυξης και ευημερίας. Θέλω να σας μεταγγίσω την αισιοδοξία και την αγωνιστικότητά μου και να σας συνεγείρω σε έναν κοινό αγώνα, γιατί το οφείλουμε στη Φλώρινα, το οφείλουμε στις επερχόμενες γενιές και είναι το στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε όλοι μαζί!
 
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!

 

 

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

 

 

ΥΓ. Ευχαριστώ τον Φάνη Μαυρουδή και τους εργαζόμενους στην «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ» για την άψογη φιλοξενία τους και τα μέλη της ορχήστρας του Γιώργου Τσορμπάρη για την ωραία μουσική τους παρουσία.

 

 

 

 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Κοινωνικές Παρεμβάσεις Επέτειος Όλγας Μούσιου
Διαφήμιση

Στατιστικά

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 166
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 513010