Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Προσωπική ιστοσελίδα

Facebook Twitter RSS Feed 
Εκδήλωση τιμής στον κ.Θωίδη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ολγα Μουσιου   
Παρασκευή, 20 Αύγουστος 2010 11:38

Εκδήλωση τιμής στον κ. Δημήτριο Θωίδη, Παιδαγωγό,

για την προσφορά του στην Παιδαγωγική, στην επιμόρφωση ενηλίκων και για τη συμβολή του στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, την Παρασκευή, 11-5-2007

 


  Χαιρετισμός της Όλγας Μούσιου-Μυλωνά,
Σχολικής Συμβούλου Π.Ε.

 

 
Αιδεσιμότατε,
κ. Κοσμήτορα, κ. Βουλευτή, κ. Δήμαρχε, κ. Νομάρχη,
επίσημοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,
 
Είμαι ευτυχής που σε μια τόσο εξαιρετική στιγμή της ζωής ενός αγαπητού μου Δασκάλου και συμπατριώτη μου δίνεται η ευκαιρία να προσθέσω κάποιες ψηφίδες στο πλούσιο ψηφιδωτό της προσωπικότητάς του ή μάλλον να αναφερθώ στην στόφα πάνω στην οποία, κατά την προσωπική μου άποψη, συνυφαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά της δράσης και της λειτουργίας του Φλωρινιώτη Παιδαγωγού Δημήτρη Θωίδη.
 
Και εννοώ την πολιτική διάσταση της προσωπικότητάς του, η οποία ενυπάρχει σε κάθε επιστημονική και κοινωνική του επιλογή, εφόσον το σύνολο του έργου του και κάθε δραστηριότητά του αντανακλά το βαθύ δημοκρατικό του ήθος.
 
Το ήθος αυτόν τον καθοδηγεί στο να είναι υπερασπιστής της Δημόσιας Εκπαίδευσης, της δημοτικής γλώσσας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας. Τον ωθεί στο να έχει σαφείς πολιτικές επιλογές, ξεκάθαρες στάσεις και απόψεις κερδίζοντας ταυτόχρονα και την αποδοχή και εκτίμηση των συμπολιτών του από όλους τους πολιτικούς χώρους.
 
Οι αξίες του τον στρέφουν στην προάσπιση της Δια βίου μάθησης, γιατί τη θεωρεί ως μοναδική διαδικασία πολιτικής και κοινωνικής χειραφέτησης του πολίτη. Αντιλαμβάνεται την βαθιά πολιτική σημασία του Εγγραμματισμού των Ενηλίκων ως διαδικασία τοποθετημένης κοινωνικής πρακτικής και προωθεί την αγάπη για την Βιβλιανάγνωση ως πρακτική γραμματισμού, γιατί γνωρίζει καλά ότι το γλωσσικό οπλοστάσιο και οι επικοινωνιακές ικανότητες του ατόμου κινητοποιούνται για την επίτευξη των κοινωνικών του στόχων.
 
Πολιτική επιλογή είναι η ένθερμη και διαχρονική στήριξη του τοπικού πολιτισμού της περιοχής του και η ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων της μικροκοινωνίας του Αρμενοχωρίου, αλλά και όλες οι δράσεις του για τη Φλώρινα και το χωριό του.
 
Όπως πολιτική επιλογή είναι και η στήριξη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και οι αγώνες για την αναβάθμιση των Ακαδημιών σε Παιδαγωγικά Τμήματα, στους οποίους πρωτοστάτησε μαζί με άλλους επιφανείς ανθρώπους του πνεύματος.
 
Αυτός είναι ο Δημήτρη ο Θωίδης, πολιτικός Μέντορας για τον τόπο του, ήπιος και νουνεχής, σκεπτόμενος και νηφάλιος, αλλά και κάθετος, ακλόνητος και στιβαρός, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
 
Αγαπητέ κ. Θωίδη,
Σας γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία σαν καρδιακό φίλο του πατέρα μου, του μαέστρου Μίμη Μούσιου. Με συγκινούσε η παρουσία σας και παιδάκι τότε θαρρούσα πως η λάμψη σας ήταν αντανάκλαση της πυρόξανθης κόμης σας. Σήμερα ξέρω καλά πως η λάμψη αυτή ήταν και είναι η ακτινοβολία του μυαλού και της ψυχής σας, του ήθους και της αξιοπρέπειάς σας, για αυτό και δεν θα χαθεί ποτέ.
 
Φωτισμένε Δάσκαλε,
Εδώ στο ναό του πνεύματος, στο Πανεπιστήμιό μας, που τόσο αγωνίστηκες για αυτό, εδώ που σε τιμά η πανεπιστημιακή κοινότητα και η μεγάλη εκπαιδευτική οικογένεια της Φλώρινας, εμείς οι συναθλητές σου στον πολιτικό στίβο, παλιοί και νεότεροι, σου απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το πολιτικό σου ήθος, για τις καινοτόμες προτάσεις και τις πλούσιες ιδέες που έχεις πάντα να μας καταθέσεις, και  για το αμείωτο ενδιαφέρον σου για τα κοινά, που μας συνεγείρει και μας ωθεί στο καθήκον.
 
Στην εκλεκτή συνοδοιπόρο της ζωής σου, κ. Λίνα Βασιλειάδου-Θωίδου, και στα εξαιρετικά παιδιά σου, την Βέτα, τον Γιάννη και την Μαρία, ευχόμαστε να σε καμαρώνουν για πολλά χρόνια! Είμαστε περήφανοι για σένα και συ να είσαι το ίδιο περήφανος, γιατί κατόρθωσες κάτι σημαντικό: να περνάς «και οι άλλοι να ακολουθούν στο αυλάκι που το πέρασμά σου αφήνει»!
 

 

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.
 
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παιδαγωγικά Κείμενα - Άρθρα Εκδήλωση τιμής στον κ.Θωίδη
Διαφήμιση

Στατιστικά

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 166
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 513032